Muzikale leiding

Dirigent | Sylvia van der Vinne

In haar vroege jeugd kwam Sylvia van der Vinne al dagelijks in contact met muziek. Haar moeder was zangeres, gaf zanglessen en was dirigent. En Sylvia zong op elfjarige leeftijd al mee op internationale koorfestivals. Haar carrière begon echter anders dan verwacht: ze deed de HBO opleiding verpleegkunde en werkte in de psychiatrie. Na een aantal jaren besloot zij tóch met muziek verder te willen. Ze volgde het conservatorium zang in Enschede bij Anne Haenen. Na een uitmuntende afronding van deze opleiding, startte Sylvia haar eigen lespraktijk en zong in diverse ensembles. Ze volgde meerdere masterclasses onder andere bij Diane Forlano, Barbara Pearson en Roberta Alexander.

Maar Sylvia wilde meer. Na oprichting van vrouwenkoor Femmes Vocales en later Jeugdkoor Senta besloot zij zich verder te scholen in het dirigeren en pakte de studie koordirectie op bij Louis Buskens in Tilburg. “Nu ik èn zing, èn les geef èn dirigeer voel ik me een compleet musicus” aldus Sylvia. In juni 2008 behaalde zij glansrijk het diploma koordirectie.

Sinds enkele jaren wordt Sylvia gecoacht door Joke de Vin. Naast haar bloeiende lespraktijk en de muzikale leiding van haar koren is Sylvia van der Vinne regelmatig te horen als alt-mezzo bij liederen, oratoria en operaconcerten. Haar repertoire is zeer breed: van Gregoriaans tot hedendaagse muziek.
Sylvia is als freelancer werkzaam bij Collegium Vocale Gent o.l.v. Philippe Herreweghe, een internationaal vermaard koor van beroepszangers met uitvoeringen over de hele wereld.

Voor meer informatie over Sylvia, bezoek haar website: www.sylviavandervinne.nl

 

Pianist | Carl van Kuyck

Carl van Kuyck is de vaste pianist van Senta. Hij wordt door iedereen zeer gewaardeerd om zijn vakmanschap, vrolijke noot en flexibiliteit. Carl studeerde piano en koordirectie in Tilburg. Hij is freelance pianist en dirigent van enkele koren in Tilburg en Waalwijk. Verder is hij verbonden aan het Fontys Conservatorium Tilburg als dirigent en tevens is hij als muzikaal begeleider werkzaam aan de Fontys Dans Academie.

Samen met violiste Gyda Stephensen heeft hij een eigen muziekschool voor piano- en vioollessen: Möbius Muziekschool in Tilburg.

Voor meer informatie over Carl, bezoek zijn website: www.mobiusmuziekschool.nl

 

 

SOCIAAL

Via de bovenstaande social media kanalen kunt u onze recente activiteit volgen!

CONTACTGEGEVENS

info@koorschoolsenta.nl

p/a Nonnenstraat 78, 5301 BL Zaltbommel