Over Senta

Waar staat Senta voor?

Senta betekent letterlijk “hoort u mij”! Koorschool Senta is in 2006 van start gegaan als initiatief van Sylvia van der Vinne, zangpedagoge en dirigente. Inmiddels is Senta uitgegroeid tot een groep van ca. 30 enthousiaste zangeressen in de leeftijd van 7 tot 18 jaar met al enkele spraakmakende uitvoeringen op haar naam! Ook jongens zijn welkom bij Senta. Vanaf 2013 richt Senta zich op meiden en jongens.

 

Onze doelstelling

Senta heeft zich tot doel gesteld het ontwikkelen van de (vocale) muzikaliteit van kinderen vanaf ca. 7 jaar. Het streven is om de jeugd op te leiden tot goed gekwalificeerde koorzangers. Dat wil zeggen dat er naast uitgebreide zangtechnische aanwijzingen ook aandacht is voor theorie: met name het “van blad zingen” is hierbij erg belangrijk. Uiteraard staat het plezier in musiceren voorop.

Onze aanpak

Alle geïnteresseerde kinderen mogen 3 keer mee komen doen met een les van Senta. Bij aanmelding volgt een stemtest. In principe starten onze leerlingen in het startkoor. Daar wordt de basis gelegd op gebied van zangtechniek, theorie en van blad zingen. Zodra de leerlingen ver genoeg zijn stromen ze door naar het kinderkoor (t/m 12 jaar) of het jeugdkoor (vanaf de brugklas). Senta schuwt de uitdaging niet en bekwaamt zich in het zingen van muziek in allerlei stijlen, van alle tijden, op zo hoog mogelijk niveau. Wij willen onze leerlingen kennis laten maken met a-cappellazingen, eenstemmig en meerstemmig zingen, zingen met pianobegeleiding en met orkestbegeleiding, grote koorwerken in samenwerking met andere koren.

We zijn er trots op dat we kennelijk in onze missie slagen om onze zangeressen de liefde voor zingen bij te brengen. Diverse zangeressen die inmiddels de Bommelerwaard hebben verlaten om te gaan studeren keren regelmatig terug op het nest van Senta om op te treden. Zij vormen samen met enkele zangeressen van het jeugdkoor het "Senta ensemble".

Hoe borgen wij de kwaliteit?

Alle groepen staan onder de enthousiaste leiding van Sylvia van der Vinne. Zij is zowel gekwalificeerd zangpedagoge als gekwalificeerd koordirigente. Op beide terreinen heeft zij reeds haar sporen verdiend.

Op gebied van theorie en het van blad zingen wordt gewerkt met de methode “jongleren” door Silvère van Lieshout, bestaande uit 3 delen. Regelmatig worden stemtesten afgenomen door professionals.

SOCIAAL

Via de bovenstaande social media kanalen kunt u onze recente activiteit volgen!

CONTACTGEGEVENS

info@koorschoolsenta.nl

p/a Nonnenstraat 78, 5301 BL Zaltbommel