Verslag van een paar onstuimige dagen

Verslag van een paar onstuimige dagen

Geen reacties op Verslag van een paar onstuimige dagen

We zijn nog een beetje aan het nastuiteren. Want wat hebben wij geweldige dagen achter de rug!

Donderdag 16 juni kwam Radio 4-verslaggever Robert Jan Booij in het kader van de finale van het Nederlands Koor Festival (NKF) luisteren naar een repetitie van het jeugdkoor in dorpshuis De Kil in Hurwenen. Tussendoor sprak hij met Sylvia en een paar koorleden. Het verslag van dat bezoek, dat een week later werd uitgezonden in het Radio 4-programma De Klassieken, hoort u hieronder.

 

20160624-10391620160624-085629Op vrijdag 24 juni werd het jeugdkoor (met begeleiding) al vroeg opgehaald door een mooie touringcar van Vervoersbedrijf Juijn, om ons naar het
Muziekcentrum van de Omroep in Hilversum te brengen.
Daar mocht Senta live in het programma De Klassieken optreden, dat ook gewebcast werd. Halverwege sprak presentator Ab Nieuwdorp met Sylvia en Frode Flos.

 

 

20160624-100632

Diezelfde avond hadden we ons prachtige Zomerconcert in de PKN-kerk in Rossum, waar alle koren van Senta in wisselende samenstellingen aan meededen. En wat deden ze het allemaal goed, het veelbelovende kinderkoor, het jeugdkoor dat onder andere het complete programma van het NKF zong, het soundcheckkoor dat al zo’n prachtig geluid liet horen, en het Senta Ensemble dat die avond afscheid nam van Ensemble-lid Heleen Bongenaar. Ook het weer was goed gestemd, zodat we daarna met zijn allen met een glas in de hand buiten konden napraten.

En toen werd het zondag en stonden jeugdkoor en begeleiders in alle vroegte op het station van Zaltbommel, om daarvandaan naar Utrecht te vertrekken, waar in de Polar Zaal van de Jaarbeurs de finale van het NKF plaatsvond. De hoofdprijs, daar gingen we voor. Maar we gingen niet met één, maar met vier prijzen naar huis: de ZINGmagazine Publieksprijs, een mooi portret in de volgende editie van dit magazine. De Brava Prijs, bestaande uit een wervende spot van het koor op deze klassieke tv-zender. De prijs voor het Beste Klassieke Koor, waarmee Senta een optreden krijgt aangeboden tijdens het Tenso European Choir Festival 2016, op 26 november in het Muziekgebouw aan ’t IJ in Amsterdam, én de derde prijs in de categorie Koor van het Jaar. Daarna gingen we met zijn allen even helemaal uit ons dak.

20160626-181743

Felicitaties waren er van alle kanten, onze berichtjes op Facebook waren al heel snel honderden keren bekeken. Een van de felicitaties kwam van Ab Nieuwdorp, die Senta op maandag 27 juni opnieuw in zijn Klassieken liet horen. (Luister vanaf ca. 1:41)

Moe zijn we. Maar ook en vooral trots. Want ons harde werken is beloond. En laat zien dat kwaliteit en plezier in zingen héél goed samengaan. En met die gedachte bereiden we ons voor op weer een mooi Senta-seizoen.

SOCIAAL

Via de bovenstaande social media kanalen kunt u onze recente activiteit volgen!

CONTACTGEGEVENS

info@koorschoolsenta.nl

p/a Nonnenstraat 78, 5301 BL Zaltbommel